APANA - Чай при менструални болки, Everest Ayurveda

APANA - Чай при менструални болки, Everest Ayurveda

11.99 лв.
Производител: Everest Ayurveda
Каталожен номер: 7507
Видяно 19 пъти

  • Asparagus racemosus оказва благотворно влияние върху женската репродуктивна система
  • Спомага за балансирано протичане на менструалния цикъл и неговите симптоми
  • Оптимизира менструалния цикъл
  • Tinospora cordifolia хармонизира психичното състояние при раздразнение и нервност
  • Zingiber officinale действа стимулиращо по време на умора и освежава тялото

 

Начин на приготвяне:

Поставете една чаена лъжичка от билковата смес (2 g) да ври в продължение на 3-5 минути или запарете в 250 мл вода поне 10 минути. Билките за подобряване функционирането на стомаха, отделителната система, уринарния тракт и половите органи е желателно да се приемат 1 час преди хранене. Препоръчителна доза 2 чаши на ден.

 

Употреба:

Хималайските билки традиционно се варят в продължение на 3 до 5 минути, в случай че те служат като средство за оптимизиране на психическите и телесни функции. Така отварата има по-силен ефект, по-мек вкус и благотворно влияние върху нашето храносмилане, което позволява правилното усвояване на полезните екстракти на Хималайските билки. Чаят се консумира като част от ежедневния ни режим на прием на течности, за период до възстановяване на съответните функции на организма. Ако правите билкова терапия, чаят може да се използва за период от 1 до 3 месеца, в съответствие с дневната доза, посочена на етикета. Направете една седмица пауза след завършването на всяка кутия чай.

 

Препоръчително е да се приемат максимум два вида чай едновременно. За намаляване на симптомите при общи заболявания, в случай на психичен и телесен дисбаланс, могат да се включат повече видове чай в дневния или седмичен режим. В такъв случай, чайовете се пият отделно с един час интервал. Когато чаят се пие като стимулиращо или поддържащо средство, може да се приема за неопределен период. За оптимален ефект, чаят се консумира топъл и преди хранене. Специфичният вкус на всеки чай е част от неговия терапевтичен ефект и съответства на Аюрведичните свойства на шестте вкуса. В тази връзка не се препоръчват подсладители.