Best Biotin, 5000 mcg, 120 capsules, Doctor`s Best

Best Biotin, 5000 mcg, 120 capsules, Doctor`s Best

29.89 лв.
Каталожен номер: 12832
Видяно 12 пъти

Best Biotin 5000 mcg 120 capsules Doctor`s Best

  • Нормализира кръвната захар
  • Помага за увеличаване на хемоглобина
  • Регулира холестерола
  • Може да помогне за изгаряне на мазнините
  • Грижи се за здравето на кожата и ноктите
  • Подпомага сърдената функция
  • Подобрява ензимните функцииКакво представлява Biotin?

Biotin е само известен още като витамин В7 или коензим Р. Той взима участие в много процеси и се намира в много от хранителните продукти. Произвежда се най-вече в червата от полезните бактерии или т.нар. пробиотици. Поддържа здравето на косата, ноктите и кожата. Хранителната добавка Best Biotin 5000 mcg 120 caps от Doctor`s Best действа много добре върху организма. Той подпомага метаболизма на мастните киселини и освен това може да регулира белтъчния мастния обмен. Регулира обмяната на захарите и съдържа сяра, която пък е важна за производството на колаген.

Структурата и функциите на биотина не е била известна до началото на 90-те години на миналия век. Едва през 1935 г. той получава своето наименование.


Как действа Best Biotin 5000 mcg?

Doctor`s Best - Best Biotin 5000 mcg 120 caps заздравява косата, нормализира работата на потните жлези. Подобрява обмяната на въглехидратите и може да си взаимодейства с хормона на панкреаса – инсулин. Може да се използва от диабетици, тъй като подобрява обмена на глюкозата. Капсулите могат да се използват и за подобряване здравето на кожата. Влияят благоприятно и на съдържанието на мазнини в кожата. Заздравява косата и подпомага нейния растеж. Помага при себорея, накъсване и цъфтеж на косъма, против нацепване на ноктите. Помага при косопад. Използва се още за подобряване функциите на стомаха и нервната система. Помага при възпаления, депресия, гадене и безсъние. Може да подпомогне при анемия, загуба на апетит, при бледност на кожата, както и при болки в мускулите.

Помага при завишени нива на холестерола. Продължителният прием на Биотин помага при дерматити, хронична умора, пърхот и слабост в мускулите. Освен това продуктът благоприятства при сънливост, апатия и тревожност. Помага при лющене на кожата около носа и очите и при нарушения в обмяната на мазнините. Best Biotin 5000 mcg 120 caps  може да спомогне още при акне и бързо побеляване на косата.

Подхранва нервните влакна и мозъка, използва се при стрес и елиминира раздразнението. Подсилва имунната защита на организма и подпомага съсирването на кръвта. Може да увеличи енергията, поддържа и сърдечното здраве и подобрява здравето на кръвоносната система. Biotin 5000 mcg от Doctor`s Best се препоръчва при псориазис, конюнктивит, лоша концентрация на хемоглобин в кръвта. Грижи се за вашия тонус, както и за тонуса на мускулите. Освен това елиминира нервните разстройства и нормализира артериалното налягане.

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 капсула дневно без храна.

Дозировка: 1 капсула

Дози в опаковка: 120

Състав в 1 доза (1 капсула) Стойност %ПДД
Биотин 500 мкг 1.667%


† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: растителна целулоза, дикалциев фосфат, силициев диоксид, магнезиев стеарат (растителен произход).

Не съдържа: глутен и ГМО продукти.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Съхранявайте на сухо и прохладно място!