Best Folate Fully Active Featuring Quatrefolic, 400 mcg, 90 Veggie Caps

Best Folate Fully Active Featuring Quatrefolic, 400 mcg, 90 Veggie Caps

27.89 лв.
Каталожен номер: 12851
Видяно 9 пъти

Best Folate Fully Active Featuring Quatrefolic 400 mcg 90 Veggie Caps

  • Високо биоактивна формула на фолат
  • Укрепва паметта и цялостното здраве 
  • Намалява риска от сърдечни болести
  • Помага при депресивни състояния
  • Важен за бременни и жени в детеродна възраст
  • Веган формулаКакво знаем за Метил Фолат?

Methyl Folate в Best Folate капсули е естествена активна форма на фолиевата киселина. Организмът ни не може да я произвежда, затова ние трябва да си я набавим или чрез хранителни добавки, или чрез приема на храни. Има една особеност обаче и тя е, че фолатът, който се предоставя от храните не е биологично активен. Той трябва да бъде разбит от черния дроб. Процесът създава тетрахидрофолат или метил фолат, необходим за организма.

Повече от половин век фолиевата киселина е изключително важен и съществен B-витамин. До 80-те години на миналия век дефицитът ѝ е бил свързван предимно с анемия. Фолиевата киселина (витамин В9) е важна за образуването на нови червени кръвни клетки. Новите проучвания обаче сочат, че недостигът на фолат по време на бременността може да повиши риска от раждането на бебета, които са с увредена неврална тръба, като спина бифида. Това е вроден дефект, който се изразява в неправилното изграждане на гръбнака. 

Фолиевата киселина циркулира в тялото на човека под формата на 5-метилтетрахидрофолат (5-MTHF). Това е активна формула на витамин В9. Като хранителна добавка при приема тя се преобразува е 5-MTHF или в друга активна форма. Best Folate Fully Active Featuring Quatrefolic се абсорбира много по-бързо. 


Как действа Best Folate Fully Active Featuring Quatrefolic на капсули?

Добавката на Doctor`s Best помага при някои видове кожни заболявания. Изследвания показват, че има невероятно действие при депресии и стрес. Под формата на Methyl Folate​ способства добре при хора, които страдат от рецидивираща депресия. Фолиевата киселина се справя и с лошото настроение. Освен това има и редица други положителни свойства и някои от тях са:

  • Промени и смущение в настроенията
  • Може да редуцира хомоцистеина - приемът на метил фолат доказано намалява нивата, т.е. намалява и риска от сърдечни проблеми.
  • Диабетна невропатия – пациенти, които страдат от периферна невропатия изпитват подобрение на качеството на живот при употреба на фолата.
  • Кожни болести – завишените пропорции на метил фолат в епидермиса се запазват, дори когато серумните нива на фолат са понижени. Това от своя страна го прави идеален защитник на кожата от UV-увреждания. Може да помогне още и при псориазиси.


Best Folate капсули на добра цена съдържа Витамин С, като го прави още по-добър и придава допълнителна устойчивост на организма. Витамин Ц е водноразтворим, а това означава, че той не се запазва в организма. Храни, които са богати на витамина са някои цитрусови плодове, доматите, броколите и други. Необходим е освен за растежа, така и за бързото възстановяване на тъканите във всички части на тялото. Подпомага още за производството на колаген. Колагенът пък е важен за кожата, кръвоносните съдове, хрущялите и сухожилията. Витамин С помага за абсорбцията на желязото, действа благоприятно за заздравяването на раните, както и за здравето на зъбите и костите.

Силен антиоксидант, който се справя с вредните свободни радикали в тялото. С времето тези свободни радикали могат да доведат до различни увреждания, както и до заболявания на сърцето и артрит. 

Проучвания сочат, че много хора имат занижени нива на витамина. Пушачите са тези, които са най-застрашени от недостиг на витамин Ц, тъй като количеството му рязко намалява. Някои от признаците можете да разпознаете по това: кървене на венците, накъсване на косата, суха и груба кожа, лесно нараняване, кръвотечение на носа и други. Други състояния, които могат да настъпят при дефицит на витамин C са: инсулт, жълтеница, високо кръвно налягане, атеросклероза, както и някои ракови болести. Приемът на витамин C чрез Best Folate Fully Active Featuring Quatrefolic на Doctor's Best може да помогне за понижаване на риска от развитие на някои от тези заболявания. 

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 капсула дневно, за предпочитане заедно с храна. 
Дозировка: 1 капсула
Дози в опаковка: 90

Състав в 1 доза (1 капсула) Стойност %ПДД
Витамин С (аскорбинова киселина) 40 мг 67%

(6S) -5-метилтетрахидрофолат (MTHF)
(800 мкг (6S) -5-methyltetrahydrofolic киселина,

глюкозамин сол (вегетариански източник)) 
400 мкг 100%Други съставки: модифицирана целулоза (вегетарианска капсула), целулоза.
Не съдържа нищо друго, освен изброените съставки.