Best Vitamin D3, 2000 IU, 180 Softgels, Doctor`s Best

Best Vitamin D3, 2000 IU, 180 Softgels, Doctor`s Best

31.29 лв.
Каталожен номер: 12836
Видяно 11 пъти

Best Vitamin D3 2000 IU 180 Softgels I Doctor`s Best

 • Предпазва от депресия
 • Предпазва от рак на гърдата и рак на дебелото черво
 • За стабилна нервната система
 • Увеличава мускулната активност
 • Насърчава усвояването на калций, магнезий и фосфор
 • Участва в синтеза на хормониКакво знаем за Vitamin D3?

Витамин D (калциферол) представлява едновременно хормон и мастноразтворим витамин, "Витамин на слънцето". През 1936 г., той е бил изолиран от рибено масло. Различават се две активни форми, които понастоящем са наречени витамин D: Витамин D2 - е синтетичен витамин от растителен произход; Витамин D3 се нарича "естествен" и се среща в храни от животински произход. Той се счита като по-оптимален за човешкото тяло. Витамин D се създава от кожата под действието на слънчевата светлина от провитамини. При условие, че тялото получава оптимално количество ултравиолетови лъчи нуждите от него са напълно компенсирани.

 
Въпреки това, количеството му, синтезирано от слънчевата светлина зависи от някои фактори като:

-дължината на вълната на светлината (най-ефективен е средният спектър на вълните, които получаваме сутрин и при залез слънце);
-оригиналната пигментацията на кожата и (при по-тъмна кожа се произвежда по-малко витамин D от действието на слънчевата светлина);
-възраст (със стареенето си, кожата губи способността да синтезира витамин D);
-нивото на атмосферното замърсяване (промишлените емисии и прах не пропускат ултравиолетовите лъчи, усилващи синтеза на витамин D).

Като хранителна добавка Best Vitamin D3 2000 IU 180 Softgels на от Doctor`s Best съдържа по-оптималния за човешкото тяло „естествен” Витамин D3 (холекалциферол), който е получен от ланолин, компонент на овча вълна. Това е хранително вещество, което има първостепенно значение за много телесни функции. Осигурява здравето на костите, имунната и сърдечно-съдовата система и на клетъчния метаболизъм в частност. Проучванията подчертават все по-нарастващите ползите от оптималното състояние на витамина D3 в организма. Витамин D3 е известно, че взаимодействат с над 200 гени. По този начин играе важна регулаторна роля като метаболитен активатор за множество метаболитни процеси.


Как действа Витамин D3 на гел-капсули?

Best Vitamin D3 2000 IU 180 Softgels от Doctor`s Best доставя нужният за различни органи и системи в човешкото тяло витамин D3. Водещата му задача за костната система е усвояването на минералите калций и магнезий, необходими за създаване на костната и зъбна тъкан. Процесът на усвояване се стимулира във вътрешните органи. Витаминът участва в метаболизма на калций и фосфор, контролира тяхната концентрацията. Увеличава притока на минерали в костите и зъбите, като ги кара да стават по-силни.

Витамин D3 е нужен за растежа на клетките. Участва активно в процеса на растеж и обновяването на клетките. Хормонът Калцитриол помага на тялото да се защити от появата на раковите клетки. Доказана е способността на Vitamin D3 да забавя растежа на ракови образования на гърдата, дебелото черво. Съединението има положителен ефект при профилактика на заболяванията рак на простатата и на мозъка. Локалното приложение за псориазис намалява лющещата се кожа.

От съдържащият се в Best Vitamin D3 2000 IU 180 Softgels от Doctor`s Best - витамин D3, зависи работата на костния мозък, отговорен за производството на имунните клетки. Когато е достатъчна концентрацията му в тялото, се поддържа имунитета. Организмът става по-устойчив и към настинки, грип, бактерии и различни други болести. Също така той е нужен за жлезите с вътрешна секреция. Витамин D3 капсули привежда в норма синтеза на инсулин. Следователно е нужен компонент за нормализиране на нивата на кръвната захар. Много необходим е за нервната система. Здравословната й работа се осигурява от количеството на калций в кръвта, отговорен за предаването на нервните импулси. Благодарение на участието си в усвояването на калция и магнезия, съединението възстановява защитните обвивки на нервите. Това обяснява използването на витамин D3 в превенцията на множествена склероза. Best Vitamin D3 2000 IU 180 Softgels от Doctor`s Best, помага да се избегне недостиг на витамин D3. Недостигът му може да се получи в резултат на по-малко прекарани часове на открито, особено през зимните месеци. Това може да доведе до заболявания като остеопороза или остеомалация, тъй като е нарушено усвояването на калций. Дълготрайният недостиг на витамина в човешкия организъм води до появата на рак, при децата и тийнейджърите може да се развият трайни костни увреждания и забавяне на растежа, отслабване на мускулите. Vitamin D3 е важен за хората занимаващи се активно със спорт. Той участва в протеиновия синтез и в производството на АТФ в мускулите. Способства за мускулния тонус, необходим е за функционирането на щитовидната жлеза и нормалното съсирване на кръвта. Участва в регулирането на кръвното налягане и сърдечната честота. За да се избегнат заболявания като грип, инфекции и тубарколоза, ревматоиден артрит, диабет, кардиологични заболявания и др. е необходимо да се осигури нужното на организа количество от витамин D3.


Още ползи при прием на Best Vitamin D3:

 • Улеснява усвояването на витамин А
 • За добро кръвообращение
 • Необходим за здрава костна система при децата
 • Осигурява работоспособността на организма
 • Предотвратява развитието на автоимунни заболявания
 • Предпазва бременните жени от развитието на гестационен диабет
 • Подобрява тонуса
 • Предотвратява появата на ранни признаци на стареене
 • Полезен е при борба с остеопорозата


Препоръчителен прием: Приемайте по 1 до 2 гел-капсули на ден с прием на храна.

Дозировка: 1 гел-капсула

Дози в опаковка: 180

Състав в 1 доза (1 гел-апсула) Стойност %ПДД
Витамин Д3 2000 IU 500%


† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: зехтин, желатин, глицерин, пречистена вода.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Консултирайте се с Вашия лекар ако страдате от някое заболяване или приемате някакви медикаменти!