Хранителни стойности | за 100g | % от РКП* |
---|---|---|
енергийна стойност kJ | 1488 | 18% |
енергийна стойност kcal | 351 | 18% |
мазнини общо g | 6,0 | 9% |
от които наситени мастни киселини g | 0,1 | 1% |
въглехидрати g | 63,0 | 24% |
от които захари g | 11,0 | 12% |
влакнини g | 12,0 | - |
белтъци g | 20,5 | 41,0% |
сол g** | 0,0 | 0% |
*Референтни количества за прием на средностатистически възрастен - 8 400kJ/2 000kcal
**Дължи се на естествено съдържащ се натрий
Състав: брашно от нахут, вода
Има деликатен и сговорчив характер, който го прави желан за различни кулинарни импровизации и експерименти. Нахутът винаги е вкусен и това е причина за несекващата му актуалност от древността до днес. Той е идеална храна за вегетарианци и вегани, както и по време на пост. Чудесен източник е на белтъчини, сравними с този на месото и млечните продукти, но без холестерол и наситени мазнини.