Соево брашно в кутия 250гр. "Серия Дълголетие"

2,39 лв.
  • Кат. номер: 14515
+ -
Купи
Моля, изберете:

Соевото брашно се използва се като заместител на месото, яйцата и млякото в различни рецепти, подходящо за хора, страдащи от алергии и/или непоносимост към глутен, казеин, яйца.

Заради незамените аминокиселини, които съдържа, сравняват соята с животинските протеини.  В същото време е богата на лесноусвоими растителни мазнини и сравнително бедна на въглехидрати.

Високата й хранителна стойност прави соята задължителна част от менюто на активните спортисти, бременните жени и хората, подложени на непрекъснат стрес. Изофлавоните, които се съдържат в соята, намаляват риска от сърдечносъдови и ракови заболявания. Особено полезна е соята за жени, навлезли вече в критическа възраст, тъй като изофлавоните имат антиоксидантно действие и се явяват мощен фактор в профилактиката на раковите заболявания. От друга страна предпазват от депресивни състояния, така характерни за климактериума. Констипацията е бич за съвременния човек поради начина му на хранене и обездвижването. Соята може да помогне и при такъв проблем, стига да е приготвена правилно. Преди няколко години в соевите кълнове е открита и противотуморната съставка “генистеин”. Учените правят връзка също между ниската заболеваемост от рак на гърдата, на простатата и на ендокринните жлези в Япония и Китай, и високата консумация на соя и соеви продукти в тези страни.

Фитоестрогените, съдържащи се в соята, имат още една важна здравословна функция – да увеличават плътността на костите, като по този начин намаляват риска от остеопороза. Освен това соята намалява нивото на “лошия” холестерол в кръвта и така предпазва от атеросклероза и други сърдечносъдови болести. Богатото съдържание на целулоза стимулира храносмилането, а малкото калории плюс чувство за бързо засищане, я правят предпочитана съставка в диетите за отслабване.

Особено внимание трябва да й обърнат спортистите, защото те са подложени на силно физическо натоварване, нуждаят се от повече протеини и разнообразие от витамини, а тази бобова култура е изключително богата на протеини, лецитин, омега-3 полиненаситени мастни киселини, изофлавони и фитоестрогени. Те са източник и на витамини В6, В9,В12 ,Н , минерали. Витамин В12 - стимулира производството на червени кръвни телца и участва пряко в белтъчния синтез. Витамин В9 влияе върху обмяната на аминокиселинте и нуклеиновите киселини. Освен това допринася за зреенето на червените кръвни клетки в костния мозък. В соята са открити още витамин А, С и Е и то в немалки количества. Соята съдържа и много антиоксиданти, които защитават клетките от преждевременното стареене.

Съдържание:

100% обезмаслено соево брашно, получено от термичнообработени соеви зърна след екструдиране на соевото олио.

ХАЛОТЕРАПИЯ, АРОМАТЕРАПИЯ, ПРЕЧИСТВАНЕ И ЙОНИЗИРАНЕ НА ВЪЗДУХА
Солни лампи и свещници
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!
ДУХОВНО И ФИЗИЧЕСКО ЗДРАВЕ, СПОРТ, МЕДИТАЦИЯ
Книги
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!