Царевично брашно 500гр. ТИТ

  • Марка: ТИТ

 

Царевичното брашно се приготвя от смлени царевични зърна и е полезна и вкусна добавка към здравословното хранене. Понеже не съдържа глутен, то е една от най-здравословните алтернативи на пшеничното брашно и може да го замести напълно. То съдържа и някои витамини и минерали, които са от полза при третирането и превенцията на редица здравословни състояния.
 
Този позабравен вид брашно служи като отличен източник на цинк – важен за ензимната функция минерал. Цинкът активира ензими, регулиращи генетичната активност на клетките, подсилва имунната система и спомага за извличането на енергия от поетата храна. Той предпазва ДНК и клетъчните мембрани от свободнорадикалови увреждания с действието си на антиоксидант.

Царевичното брашно е богато и на желязо. Желязото се инкорпорира в хемоглобина – протеин на червените кръвни клетки, отговарящ за циркулацията на кислород из тялото и подсилва функцията на белите кръвни клетки – компонент на имунната система, борещ се с инфекции.

Употреба:

Подходящо за приготвяне на всякакъв вид диетични печива, хляб, сладкиши и други тестени изделия. При приготвянето на хляб е препоръчително да се използва в комбинация с пшенично брашно, в пропорции до 50%. Особено подходящо за качамак и панировки.

Съставки:

100% био царевично брашно

 

 

Не съдържа глутен.

0,89 лв.
Базова цена: 0,89 лв.
Моля, изберете: