Сокът от цвета на кокосовите дървета се събира на ръка. Процесът се извършва с помощта на кухи и дълги бамбукови тръби, които се завързват за месестите и дебели стъбла, покрити с малки цветя. От тях капе сладка смес, подобна на смола. Прясно събраният нектар е бял, с неутрално pH и има естествено сладък вкус. Смолата е природно богата на широк спектър от витамини B1, В2, ВЗ, В6 и С, 17 вида аминокиселини, минерали - магнезий, калий, желязо, цинк и ензими.
Био кокосовият сироп е с нисък гликемичен индекс, поради минималното съдържание на фруктоза (10%). Това означава, че при приема му той ще осигури бавно освобождаване на енергия и няма да причини енергийни спадове и покачвания, които са характерни за други подсладители.
Предимства:
Състав:
Сироп от кокосов цвят.
Начин на употреба:
За подслаждане на кафе, чай, печива или като сироп върху препечени филийки, палачинки или сладолед. Често се използва в приготвянето на сокове, смутита и сурови рецепти.
Съхранение: На хладно и сухо място