Тиквено семе белено, 150 гр, "Серия Дълголетие"

3,99 лв.
  • Марка: Серия Дълголетие
  • Кат. номер: 14687
+ -
Купи
Моля, изберете:

Тиквеното семе съдържа протеини, витамини от група В, както и С, D, Е и К и важните Омега-3 мастни киселини, минерали като магнезий, фосфор и калций. Тиквеното семе е известно с качествата си да засилва концентрацията, използва се като превантивна мярка срещу депресии, освен това балансира нивата на холестерола.

 

Медицински изследвания показват, че тиквеното семе съдържа  каротеноидни вещества, които предотвратяват възпаление и уголемяване на простатната жлеза при мъжете. Екстрактът от тиквено семе тонизира мускулите на пикочния мехур, отпуска сфинктерите и отпушва простатата.

 

Полезно е, също така, при:

  • хронични чернодробни заболявания
  • гастрит, колит
  • анемия
  • хипертония

Остеопорозата (разреждане на костите, чупливи кости) се счита за женско заболяване в периода на менопаузата, но то е и сериозен проблем при възрастните мъже.  Консумацията на богати на цинк храни, каквито са тиквените семки, съхранява плътността на костите и предпазва от остеопороза.

 

Предимството на тиквеното семе е, че няма страничните ефекти от продължителния прием на индометацин и не повишават нивото на липидната пероксидация в ставите – страничен ефект, който допринася за прогресиране на  артрита.

 

Добре е да се консумира сурово, а когато е печено – да не е много солено.

ХАЛОТЕРАПИЯ, АРОМАТЕРАПИЯ, ПРЕЧИСТВАНЕ И ЙОНИЗИРАНЕ НА ВЪЗДУХА
Солни лампи и свещници
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!
ДУХОВНО И ФИЗИЧЕСКО ЗДРАВЕ, СПОРТ, МЕДИТАЦИЯ
Книги
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!