Копър семе 100гр. "Серия Дълголетие"

2,19 лв.
  • Марка: Серия Дълголетие
  • Кат. номер: 14688
+ -
Купи
Моля, изберете:

Копърът се употребява при стомашно неразположение и газове. Съдържащите се в плодовете му съставки повишават производството на стомашен сок, което води до засилване на перисталтиката на червата и премахване на неприятните газове. Семената от копър повишават апетита, засилват секрецията на стомашните жлези и подстомашната жлеза, увеличават отделянето на жлъчка, отстраняват отоците на червата, премахват болките при чревните колики. Чай от копър помага при бебешки колики.

Не трябва да се пренебрегват и неговите защитни качества, посредством които той успешно се справя със свободните радикали и канцерогени, причинители на сериозни здравословни проблеми.

Копърът има силно антибактериално действие, което не позволява развитието на вътрешни за организма инфекции и възпаления. Той оказва възпиращ ефект и по отношение на намаляване на плътността на костите. Именно защото е основен източник на калций, той е горещо препоръчван след настъпването на менопауза при жените, както и при появата на редица заболявания, сред които е и ревматоиден артрит. Кисело мляко с голямо количество копър е твърде известно средство, които жените отдавна прилагат против остеопороза.

Копърът се използва и като ефективно средство за справяне с безсънието. Една чаена лъжичка копър — половин час преди ядене — действа леко сънотворно и успокоително.

Копърът се използва при лечението на заболяванията на дихателната система, повишава образуването на кърма при майките-кърмачки.

При отоци, спазми и болки в червата се употребява следната настойка: една супена лъжица копър се разбърква в една чаша вряла вода, пие се два пъти дневно преди ядене. За деца — по една-две лъжици, за възрастни — по половин чаша

ХАЛОТЕРАПИЯ, АРОМАТЕРАПИЯ, ПРЕЧИСТВАНЕ И ЙОНИЗИРАНЕ НА ВЪЗДУХА
Солни лампи и свещници
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!
ДУХОВНО И ФИЗИЧЕСКО ЗДРАВЕ, СПОРТ, МЕДИТАЦИЯ
Книги
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!