Синап черен 100гр. "Серия Дълголетие"

1,39 лв.
  • Марка: Серия Дълголетие
  • Кат. номер: 14692
+ -
Купи
Моля, изберете:

Синапа се използва като лек и храна от преди 3000 години.

Синапеното семе съдържа около 30% тлъсто масло, 20% белтъчни вещества, 20% слузни вещества, ензимния комплекс мирозиназа. Фармакологично важна съставка на семето е глюкозидът синигрин, който в присъствие на вода под действие на мирозиназата се хидролизира на етерично синапено масло, кисел калиев сулфат и глюкоза. Етеричното синапено масло се състои предимно от алилизотиоцианат.

Самото синапено семе се използва за лечение на респираторни проблеми, то помага при главоболие, простуда и кашлица. Ако случайно ви липсва апетит, пак може да се възползвате от горчицата или от синапа в чист вид – 15 мин. преди хранене изпийте една чаша мляко с няколко семена черен синап в него (може леко да ги счукате за да се смесят полезните му съставки с млякото). Черния синап обаче може да се ползва и като детоксикант – сложете 1 с.л. брашно от синап в една чаша вода и я изпийте, това ще предизвика повръщане и по този начин ще се отървете от токсините.  Консумацията на една супена лъжица синапено семе 2 или 3 пъти на ден може да има и слабително действие. С тази билка може да се лекуват още астма, бронхит, ползва се против измръзване, срещу невралгии, пневмония.

Българската народна медицина препоръчва синапа за вътрешно приложение при жлъчни колики и при бронхити, размесен с пчелен мед. При упорита болка от зъбен произход се препоръчва жабурене на устата с извлек от синап.

 

ХАЛОТЕРАПИЯ, АРОМАТЕРАПИЯ, ПРЕЧИСТВАНЕ И ЙОНИЗИРАНЕ НА ВЪЗДУХА
Солни лампи и свещници
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!
ДУХОВНО И ФИЗИЧЕСКО ЗДРАВЕ, СПОРТ, МЕДИТАЦИЯ
Книги
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!