Био Какао на прах нискомаслено 250гр
Нискомаслено какао напрах.
Какаото се получава от пресоването на ферментирали и изсушени какаови зърна.Първият продукт от този процес е какаовата паста – от нея се извлича мазнината,която наричаме какаово масло. Останалите твърди частици се обработват и смилатдо получаване на фин прах. Суровото какао се отличава със силен горчив аромат илеко кисел послевкус. Има стимулиращ ефект. То е един от най-богатите природниизточници на магнезий и антиоксиданти, като нискомасленото е по-лесноразтворимо.
Употребява се като топла напитка, в шейкове, смутита, както и в приготвянето наразлични видове бисквити, сладкиши, кремове, пудинги, сурови и енергийнибонбони и др.
Хранителна стойност на100гр:
Енергийност: 1430kJ/342 kcal
Мазнини: 11,0гр
от които наситени: 6,5гр
Въглехидрати: 14гр
от които захари: 0гр
Белтъчини: 24гр
Сол: <0,1гр
Съхранение на сухо ипроветриво място.
Нето тегло: 250гр