Био Чиа семена 250гр

5,99 лв.
  • Марка: Биосвят
  • Кат. номер: 14943
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био Чиа семена 250гр
На езика на Маите "Чиа" означава"сила". Вълшебните качества на тези семена са били известни надревните племена и използвани от векове за лечение като мощен източник наенергия, Омега-киселини, ценни минерали, фибри и др.

Установено е, че семената от Чиа съдържат няколко пъти повече калций всравнение с животинското мляко и са изключително богати на антиоксиданти,протеини, калий и др. Консумирането на Чиа способства за нормализирането нанивото на захарта в кръвта, тъй като се образува гел при допир на семената стечности, предпазващ въглехидратите от ензимите на храносмилателната система.Този процес на свой ред забавя разграждането на въглехидратите до захар. Именнотова свойство прави Чиа мощен съюзник в борбата с диабета.
Семената от Чиа подобряват функционирането на стомашно-чревния тракт,прочиствайки стените му.
Едно от множеството ценни предимства на Чиа е и нейното свойство да набъбва ида засища стомаха, когато се добавя към ястия. Ето защо тя спомага за свалянетона излишни килограми, когато храните са обогатени с нея. Благодарение нависоката си хигроскопичност семената Чиа удължават хидратирането, особено ценнокачество при натоварване на организма.
Освен с всичките си здравословни и лечебни качества семената от Чиа сехарактеризират с нежен вкус и са подходяща добавка към различни специалитети -салати, сосове, ястия, тестени и сладкарски изделия, сладоледи и др.
Хранителна стойност на100гр:
Енергийност: 2051 kJ /490 kcal
Мазнини: 31гр
от които наситени: 3гр
Въглехидрати: 44гр
от които захари: 0гр
Белтъчини: 16гр
Сол: 0,1гр

Съхранение на сухо ипроветриво място.
Нетно тегло: 250гр

ХАЛОТЕРАПИЯ, АРОМАТЕРАПИЯ, ПРЕЧИСТВАНЕ И ЙОНИЗИРАНЕ НА ВЪЗДУХА
Солни лампи и свещници
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!
ДУХОВНО И ФИЗИЧЕСКО ЗДРАВЕ, СПОРТ, МЕДИТАЦИЯ
Книги
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!