Екстра краковско брашно "Balviten", 500 гр

4,99 лв.
  • Кат. номер: 16328
+ -
Купи
Моля, изберете:

Екстра краковско безглутеново брашно.

Състав: безглутеново пшенично нишесте, царевично нишесте, царевично брашно, декстроза, сгъстител: гума гуар и E464, фибри, набухвател: натриев бикарбонат, регулатор на киселинността: E575

Хранителна стойност на 100 гр продукт:
Енергийна стойност: 1448 kJ/346 ккал
Протеин: 0.5 гр
Въглехидрати: 85,8 гр
Мазнини: 0,1 гр

Страна на произход: Полша


Рецепта за хляб без глутен с Екстра краковско брашно:

Традиционен метод:

Продукти: 500гр. екстра краковско брашно, около 440 мл топла вода (около 30˚C), 2 чаени лъжички масло, 20 гр захар, 7 гр мая (д-р Йоткер), 5 гр сол.

Смесете всички съставки (в миксер, за около 5 минути). Сложете тестото в намазана с масло тавичка, покрийте със суха кърпа и се оставя на топло място (температура около 25˚C) за около 45 минути. Тестото трябва да удвои обема си. Поръсете с вода преди да го поставите в предварително загрята фурна. Пече се за 40-45 минути в 220˚C. Хлябът се изважда от фурната веднага след изпичането му.

С използване на машина за хляб:
Съставки: 500 гр екстра краковско брашно, 380-400 мл топла вода (около 30˚C), 40 мл олио, 20 гр захар, 7 гр мая (д-р Йоткер), 5 гр сол.

Изсипете брашното и другите съставки в уреда и включете програма за безглутенов хляб.

След около 2 часа хлябът е готов (това се отнася за Panasonic машина за хляб). В случай че използвате друга марка машина за хляб се използва стандартна 3-часова програма за печене на хляб.


ХАЛОТЕРАПИЯ, АРОМАТЕРАПИЯ, ПРЕЧИСТВАНЕ И ЙОНИЗИРАНЕ НА ВЪЗДУХА
Солни лампи и свещници
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!
ДУХОВНО И ФИЗИЧЕСКО ЗДРАВЕ, СПОРТ, МЕДИТАЦИЯ
Книги
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!