Безглутеново брашно за приготвяне на хляб Роял
Готова смес, подходяща за приготвяне и в хлебопекарна.
Състав: Царевично нишесте, оризово брашно, захар, царевично брашно, соев протеин, картофено нишесте, сгъстител: метил целулоза, оризово нишесте, пребиотик: картофено фибри, инулин.
За приготвяне на хляб се добавят още: мая, масло, вода, сол, захар - на вкус.
Хранителни стойности на 100 гр:
Енергийна стойност: 1496 kJ/353 kcal
Мазнини: 0,8 гр
- от които наситени мастни киселини 0,3 гр
Въглехидрати: 78,3 гр
- от които захари 7,1 гр
Фибри: 3,7 гр
Протеин: 6,2 гр
Сол: 0,15 гр
Рецепта:
Продукти: РОЯЛ Смес за приготвяне на хляб 350 гр, Суха мая: 3 гр, Топла вода: 0,35 л, Масло: 15 гр, Захар: 7 гр, Сол: 5 гр.
Традиционен метод: Всички съставки се смесват с миксер за около 5 минути. Изсипете сместа в намазана с масло форма, покрийте със суха кърпа и оставете на топло място (около 25°C) за около 45 минути. Тестото трябва да удвои обема си. Преди да поставите тестото във фурната леко напръскайте повърхността с вода. Пече се за 40-45 минути при 220°C. Горещият хляб се изважда от формата и се оставя да се охлади. Сместа може да се приготви и в машина за хляб.