Безглутенова смес за сладки, кексове, торти.
Разработенa специално за хора, които имат непоносимост към глутен.
Състав: царевично нишесте, царевично брашно, сгъстител: гума от рожкови
Хранителна стойност в 100 гр от продукта:
Енергийна стойност: 1545 kJ/364 kcal
Мазнина: 0,7 гр
- наситени мастни киселини: 0,13 гр
Въглехидрати: 88 гр
- включително захари: 0,3 гр
Влакна: 0.3 гр
Протеин: 1.4 гр
Сол:
Да се съхранява на хладно и сухо място.
Страна на произход: Полша
Рецептата на баба за кекс
Продукти: 220 гр смес за сладки Balviten, 130 гр масло, 180 гр захар, 4 яйца, 125 мл прясно мляко, 1 супена лъжица бакпулвер Balviten.
Всички продукти трябва да са на стайна температура. Пресейте брашното в купа, добавете меко масло, захар, яйца, мляко и бакпулвер. Разбърква се до получаване на гладка смес. Загрейте фурната до 180 градуса. Изсипете тестото в намаслена форма и поставете в загрятата фурна. Печете около 50 минути. Сервирайте след като изстине.
Рецепта за вафли
Продукти: 160 гр смес за сладки Balviten, 250 мл прясно мляко, 1 яйце, захар (според вкуса), 1 чаена лъжичка бакпулвер Balviten.
Пресейте брашното в купата, добавете останалите съставки и разбъркайте до гладка маса. Намаслете формата за вафли. Поставете тестото в топла машина за вафли, за да получите златист цвят.
Рецепта за палачинки
Продукти: 100 гр смес за сладки Balviten, 250 мл прясно мляко, 2 яйца, мазнина за пържене.
Смесете яйцата в купа, добавете брашното и млякото и разбъркайте до гладка маса. Изпържете в тиган за палачинки от двете страни.