Безглутенова смес за хляб, земелки, франзели, пици.
Състав: царевично нишесте, оризово брашно, грахов протеин, соев протеин, брашно от елда, глюкоза, фибри, сгъстител: хидроксипропил метилцелулоза, сол.
Хранителна стойност в 100 гр продукт:
Енергия: 1553 kJ/366 ккал
Мазнина: 0.83 гр
- включително наситени мастни киселини: 0,19 гр
Въглехидрати: 81 гр
- включително захари: 4,0 гр
Влакна: 1.4 гр
Протеин: 1,8 гр
Сол: 1.1 гр
Страна на произход: Полша
Рецепта за хляб:
- 500 гр готова смес за хляб
- 10 гр мая
- 500 мл вода
- 1 супена лъжица масло
- 1 чаена лъжичка сол
Съставките трябва да са на стайна температура.
1. Сложете сместа в купа, добавете сол, вода и мая, разтворена във вода.
2. Смесете съставките и бавно добавете маслото. Месете тестото, докато стане хомогенно. Поставете тестото в намазана форма, покрийте с кърпа и оставете настрана за 30 минути, докато удвои обема си.
3. Загрейте фурната до 200°C (без вентилатор). Поставете тава с топла вода на дъното на фурната. Поставете тестото във фурната и печете около 50 минути. След изпичане, извадете от формата и охладете.