Безглутеново брашно за приготвяне на палачинки, макаронени изделия и кнедли.
Специално за хора с непоносимост към глутен или спазващи безглутенова диета.
Разработен специално за хора с непоносимост към глутен.
Състав: Царевично нишесте, царевично брашно, сгъстител: гума гуар, глюкоза.
Хранителна стойност в 100 гр от продукта:
Енергийна стойност: 1481 kJ/349 kcal
Мазнини: 0.6 гр
- с наситени мастни киселини: 0,1 гр
Въглехидрати: 83 гр
- включително захари: 1,1 гр
Влакно: 2.8 гр
Протеин: 1.3 гр
Сол: 0.13 гр
Рецепта за американски палачинки:
200 гр смес за приготвяне на палачинки, макаронени изделия и кнедли Балвитен.
3 чаени лъжички бакпулвер
350 мл мляко
15 гр разтопено масло
1 яйце
30 гр захар (или според предпочитанията)
Приготвяне: В купа изсипете брашното, бакпулвера и захарта и разбъркайте. Добавете мляко, масло и яйцето. Смесете до получаване на гладка маса. В гореща, намазнена тава, поставете тестото (приблизително 1 супена лъжица), запържете от двете страни на златисто кафяво.
Рецепта за тесто за тестени изделия:
200 гр смес за приготвяне на палачинки, макаронени изделия и кнедли Балвитен
3 яйца
1 супена лъжица масло
Метод на приготвяне: Разбъркайте съставките до получаване на гладко тесто. Увийте оформената топка с фолио за храна и поставете в хладилника за 20 минути. Тестото се разточва до минимум 2 мм дебелина. Изрежете всяка форма на пастата. Гответе в подсолена вода на малки порции 3-4 минути.