Шоколадов мюсли бар с малини и какао
При производството на безглутеновото мюсли барче се използва царевица, за да се направи мюсли бар с малини и тъмен шоколад, които са естествено без глутен. След като се добавят малините и тъмният шоколад се оформя на филийки. По време на производството се използват само суровини без лактоза.
Състав: Екструдирани зърнени люспи (царевична каша, захар, какао на прах), покритие от какаова маса 22%[захар, растителна мазнина (палмово ядро, палма), нискомаслено какао на прах 15%, емулгатори: лецитини и сорбитан тристеарат; ароматизатор], глюкозо-фруктозен сироп, фъстъци, палмова мазнина, захар, глюкозен сироп, малтодекстрин, шоколад 1,8% (какаова маса, захар, нискомаслено какао на прах, емулгатор: соев лецитини, ароматизатор), какао на прах с ниско съдържание на мазнини, лиофилизирани парченца малина 1,2%, овлажнител: сорбитол, цвят: карамел, ароматизатор, емулгатор: соев лецитин, регулатор на киселинността: ябълчена киселина. Продуктът може да съдържа ядки, сусамови семена и млечен протеин.
Хранителна стойност в 100 гр:
Енергийна с-ст: 1592 kJ/466 kcal;
Мазнини: 20,8 гр.
от които наситени мастни киселини: 11,8 гр.
Въглехидрати: 62,0 гр.
От които захари: 31,5 гр.
Фибри: 3,8 гр.
Протеини: 5,9 гр.
Сол: <0.1 гр.
Съдържание на Лактоза: < 0.1 гр./100 гр.