Лупин протеин на прах, органичен, Биониа, 200 гр

7,39 лв.
  • Марка: Bionia
  • Кат. номер: 16891
+ -
Купи
Моля, изберете:

Лупин протеин е органичен продукт от растението лупина. Лупин протеинът е отличен източник на протеини и фибри, подходящ за възрастни и деца.

- Органичен продукт
- Не съдържа ГМО
- Веган продукт


Лупина /Lupinus sp./ представлява голям род, който включва в себе си повече от 300 вида многогодишни растения, повечето от които са диворастящи.

Лупината се е използва повече от 4000 години за фураж на животни, но и като зелена тор, защото има способност да подобрява почвата, на която расте. От 19 век насам лупината се използва като декоративно растение и като храна за хора.

Днес интерес представлява белият лупин. Той се характеризира с висока хранителна стойност. Семената му са с ниски нива мазнини, за сметка на което имат високо съдържание на фибри и протеини. Някои смятат, че могат да се използват като превенция на някои сърдечносъдови заболявания.

Семената на белия лупин влизат в състава на шейкове за пиене. Освен това се използват като заместител на соята. Това става след неколкократно преваряване, за да се отстранят токсичните вещества. В тях се съдържат много жизнено важни аминокиселини.

Широко популярен е екстрактът от лупина. В комбинация с масло от слънчогледови семена той има способността да стимулира синтеза на колаген – важен елемент за гладката и еластична кожа. Приложен върху кожата, той прониква през епидермиса, като стимулира клетъчната активност. Липидите, които синтезира, подновяват роговия слой на кожата.

Лупин протеин е натурален източник на:
- 40% протеини
- 35% фибри

Полезни свойства:
- при специфични диетологични нужди
- при силно физическо натоварване и спортисти

Съдържание:
100% лупин протеин от растението лупина.

Хранителни стойности на 100 гр
Енергия: 1377 kJ/328 kcal
Мазнини: 7.9 гр
от които наситени: 1.9 гр
Въглехидрати: 7.5 гр
от които захари: 7.5 гр
Протеини: 39.2 гр
Хранителни фибри: 35.0 гр
Натрий: 0.04 гр

Употреба:
Идеален за приготвяне на протеинови барчета и шейкове, хляб, бисквитки, сурови бонбони и др. Комбинира се добре с ядки, зеленчуци, плодове и др. Оцветява храната в яйчено-жълт цвят.

Подходящ за деца и възрастни, и за подсилване на организма.

BG-BIO-04
Земеделие извън ЕС

Опаковка: 200 гр

ХАЛОТЕРАПИЯ, АРОМАТЕРАПИЯ, ПРЕЧИСТВАНЕ И ЙОНИЗИРАНЕ НА ВЪЗДУХА
Солни лампи и свещници
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!
ДУХОВНО И ФИЗИЧЕСКО ЗДРАВЕ, СПОРТ, МЕДИТАЦИЯ
Книги
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!