Кафява захар тръстикова, Здравница, 400 гр

3,69 лв.
  • Марка: Здравница
  • Кат. номер: 17379
+ -
Купи
Моля, изберете:

В състава си кафявата захар съдържа много повече минерали от бялата захар. Наред с това е богата на витамини от група В. Кафявата захар изчиства пикочния поток и др.

Кафявата захар има дълга история като първата форма на захарта, която е била използвана за кулинарни цели. Традиционно за производството й се използва захарна тръстика, която още преди хилядолетия била култивирана в Индия и Китай. Около 4 в.пр.н.е. захарната тръстика се пренася към Персия и Египет, а малко по-късно Александър Македонски я популяризира в Гърция и Рим.

В древността захарната тръстика се варяла до получаването на захарни кристали. По-късно в дневниците си Марко Поло описва видяните от него в Китай захарни мелници и описва как китайците използвали тъмнокафявата захар, без да я пречистват допълнително.

Полезни свойства на Кафявата тръстикова захар:
В състава си кафявата захар съдържа много повече минерали от бялата захар. Наред с това е богата на витамини от група В.

Кафявата захар изчиства пикочния поток и помага за подобряване на функцията на бъбреците.

Установено е, че тази захар е добра и за хората, които страдат от фебрилни заболявания. Фебрилните нарушения са отговорни за причиняване на висока температура, която може да доведе до загуба на големи количества протеини от тялото. Достатъчната консумация на кафява тръстикова захар осигурява необходимите протеини и други хранителни елементи за тялото.

Кафявата тръстикова захар осигурява глюкоза за организма, която се съхранява под формата на гликоген в мускулите, осигуряващ тяхната енергия. Именно затова тази захар се счита за един от най-добрите източници на енергия.

Много диетични продукти са смятани за безвкусни. Това обаче не важи за кафявата захар. В съдържанието си тя има сладък сок, наречен меласа, който в преработено състояние кристализира, а именно той придава уникалния й цвят. Добавяна в напитки кафявата захар подобрява значително вкуса, а опитните кулинари я използват за направата на неповторими сладки изкушения.

Щипка кафява захар прибавена към соса за ястие или по време на печене на риба придава още по-апетитен вкус, аромат и визия.

Съдържание:
Кафява захар от тръстика.

Хранителни стойности на 100 гр:
Енергийна стойност: 388 kcal / 1623 kJ
Въглехидрати: 99.73 гр
от които захари: 99.73 гр
Протеини: 0.00 гр
Мазнини: 0.00 гр
Сол: 0.00 гр

Предназначение:
Натурален подсладител. Може да се използва за подслаждане на топли и студени напитки, при печене, готвене или влагане в десерти.

Опаковка: 400 гр.

ХАЛОТЕРАПИЯ, АРОМАТЕРАПИЯ, ПРЕЧИСТВАНЕ И ЙОНИЗИРАНЕ НА ВЪЗДУХА
Солни лампи и свещници
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!
ДУХОВНО И ФИЗИЧЕСКО ЗДРАВЕ, СПОРТ, МЕДИТАЦИЯ
Книги
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!