Кокосова захар, нерафинирана, Здравница, 150 гр

4,29 лв.
  • Марка: Здравница
  • Кат. номер: 17384
+ -
Купи
Моля, изберете:

Кокосовата захар се произвежда от сока от нарязани цветни пъпки на кокосовата палма. Използва се като традиционен подсладител.

- 100% натурален продукт
- Продукт с нисък гликемичен индекс, подходящ за диабетици
- Съдържа инулин


Кокосовата захар се произвежда от сока от нарязани цветни пъпки на кокосовата палма. Използва се като традиционен подсладител в продължение на хиляди години в южните и югоизточните райони на Азия, където кокосовата палма е много разпространена. Най-големите производители на кокосова захар в света са Филипините и Индонезия.

Вкус и мирис:
Кокосовата захар е сладка почти колкото кафявата захар, но има лек намек за карамел. Въпреки това кокосовата захар не е силно преработен продукт. Цветът, сладостта и вкуса на кокосовата захар могат да варират в зависимост от използваните видове кокосови орехи, от сезона, в който са събрани, както и от района, в който са събирани.

Отличителни качества:
Нисък гликемичен индекс
Кокосовата захар има сравнително нисък гликчемичен индекс - 35. За сравнение, гликчемичният индекс на бялата захар е между 60 и 65. Храните и подсладителите с нисък гликчемичен индекс намаляват нивото на инсулина. Освен това кокосовата захар съдържа фибри, наречени инулин, за които се знае, че забавят абсорбацията на глюкоза.

Високо съдържание на хранителни вещества
Кокосовата захар съдържа около 16 калории и 4 гр. въглехидрати на една чаена лъжичка. Захарта, добита от кокосовата палма има високо съдържание на антиоксиданти, желязо, калций и калий.

Не е рафинирана
Кокосовата захар е един от най-търсените натурални (естествени) подсладители. Тази захар е чиста и не претърпява никакви процеси на преработка. С нея можете да приготвяте различни десерти и напитки.

По-малко фруктоза
Фруктозата е въглехидрат, който много бързо се превръща в мазнини. Фрутокзата се разгражда трудно и само черния дроб е способен да я "разруши". Кокосовата захар съдържа 70-79% захароза и само 3-9% фруктоза.

Съдържание:
Кокосова захар от нектара на цветните пъпки на кокосовата палма.

Употреба:
Като подсладител в кулинарията. Има лек аромат на кокос.

Кокосовата захар има нисък гликемичен индекс (GI), подходяща е за диабетици.

Опаковка: 150 гр.

ХАЛОТЕРАПИЯ, АРОМАТЕРАПИЯ, ПРЕЧИСТВАНЕ И ЙОНИЗИРАНЕ НА ВЪЗДУХА
Солни лампи и свещници
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!
ДУХОВНО И ФИЗИЧЕСКО ЗДРАВЕ, СПОРТ, МЕДИТАЦИЯ
Книги
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!