Брашното от рожков има естествена сладост и шоколадов вкус. Пълноценен заместител на какаото, не съдържа кофеин, фенилетиламин и теобромин.
- 100% натурален продукт
- Премиум качество
- Не съдържа Глутен
- Без добавена захар
Брашното от рожков се приготвя от шушулките на вечнозелено дърво, което е разпространено в Средиземноморския регион.
В какаото има много магнезий, докато в рожкова има много калций. Той съдържа около три пъти повече калций от какаото, а само 60% от калориите му. Рожковът съдържа още витамин B1 като ягодите, повече витамин A от аспержите, витамин B2, калций, магнезий, калий и микроелементи желязо, мед, никел, манган и хром.
Известно е също, че рожковът помага при гадене, повръщане и стомашно разстройство.
Хранителни стойности на 100 гр:
Енергийна стойност: 303 kcal/1304 kJ
Въглехидрати: 83.70 гр
от които захари: 25.54 гр
Фибри: 41.20 гр
Белтъчини: 5.2 гр
Мазнини: 4.00 гр
от които наситени: 1.00 гр
ненаситени: 3.00 гр
Сол: 0.00 гр
Съдържание:
Брашно от рожкови (Carochos 4.5).
Предназначение:
100% натурална храна за консумация. Има естествена сладост и шоколадов вкус. Пълноценен заместител на какаото, не съдържа кофеин, фенилетиламин и теобромин.
Указания за употреба:
За влагане в кулинарията като заместител на какаото и естествен подсладител към шейкове, сладкиши, десерти и много други.
Опаковка: 200 гр.