Стевия, сухи нарязани листа, Здравница, 50 гр

4,69 лв.
  • Марка: Здравница
  • Кат. номер: 17478
+ -
Купи
Моля, изберете:

Сухите листа от Стевия подслаждат чрез гликозиди, без да съдържа захари. Подходящи са за хора с хранителен режим с намален прием на захари.

- 100% натурален продукт - суха билка
- Подслажда чрез гликозиди, без да съдържа захари
- Подходящ за хора с хранителен режим с намален прием на захари


Стевията или медена билка е известна на човечеството преди повече от 1.5 хиляди години, но съвременното човечество я открива съвсем скоро. Stevia Rebaudiana е „открита” за съвременния свят от американския изследовател Антонио Бертони през 1905 година, но после отново е “забравена”.

Това е многогодишно растение с височина от 50 до 70 см с опушени малки дребни листенца, с много малки бели цветчета. Обича топъл и влажен климат, добре обогатена почва.

От един квадратен метър се събира и се изсушава трева, която може да замести 7 кг захар.

Достатъчно е да се сложат в чашка чай две-три малки листенца от тази трева и чаят става толкова сладък, колкото, ако сложите две-три бучки захар.

Лечебни свойства на Стевията:
На първо място Стевия се използва при лечение на диабета. Също така и в онкологията, при срив на имунната система, при стрес, нарушения в кръвоносната система, хипертония, стомашно-чревни заболявания, като тонизиращо средство, стимулиращо умствената и физическа активност, като анитсептик и противовъзпалително средство и естествено – при излишно тегло.

Сладката трева може да се използва като изсушена билка, като воден, спиртен и маслен извлек. Използва се като подсладител при производство на всички видове продукти, които се нуждаят от сладка съставка. Доказано е, че тази билка е абсолютно безвредна за разлика от предлаганите в момента други подсладители. В момента сладката трева в целия свят се смята за една от най-важните билки, която стои в списъка на полезните билки на едно от първите места редом с такива реликтови растения като женшена, елеутерокока, розовата радиола, аралията. Всички тези растения са адаптогени, чиято ценност се заключава в това, че с тяхна помощ се подобряват обменните процеси на клетъчно ниво.

Регулярното използване на Стевия нормализира нивото на захарта в кръвта. Тя е "извор на живота" за болни от захарен диабет. Въздейства положително на мастния обмен, заздравява сърдечно-съдовата система, понижава нивата на холестерина в кръвта, способства за изхвърляне на токсините и шлаката на организма.

Във фармацевтичната промишленост стевията се използва за приготвянето на препарати, които помагат при токсикомания (алкохолизъм и наркомания).

Особено полезна е тази билка при възстановяване на хора, пострадали в резултат на извънредни ситуации – аварии и катастрофи, за повишаване на имунитета.

Предназначение:
Продукт с натурален произход, който подслажда чрез гликозиди, без да съдържа захари. Подходящ е за обща употреба, с препоръка за хора, които са на хранителен режим с намален прием на захари.

Съдържание:
Изсушени, нарязани листа от Стевия (Folia Stevia Rebaudiana).

Начин на приготвяне:
За студен извлек:
1 ч.л. се залива с 500 мл студена вода. Кисне 8 часа. Прецежда се и се изпива на глътки в рамките на един ден.

За запарка:
1 ч.л. се залива с 500 мл гореща вода. Оставя се да кисне 30 мин. Прецежда се и се изпива в рамките на един ден.

Обща употреба:
Можете да добавите към кафе, чай, смутита и др. като подслаждаща съставка.

Опаковка: 50 гр

ХАЛОТЕРАПИЯ, АРОМАТЕРАПИЯ, ПРЕЧИСТВАНЕ И ЙОНИЗИРАНЕ НА ВЪЗДУХА
Солни лампи и свещници
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!
ДУХОВНО И ФИЗИЧЕСКО ЗДРАВЕ, СПОРТ, МЕДИТАЦИЯ
Книги
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!