Хлорела на прах, BCW, Здравница, 100 гр

18,09 лв.
  • Марка: Здравница
  • Кат. номер: 17492
+ -
Купи
Моля, изберете:

Хлорелата е природна хранителна добавка, която има висока концентрация на нуклеинови киселини, много белтъчини, витамини и микроелементи.

- 100% натурален продукт
- Извлечен чрез BCW
- Натурален източник на хлорофил


Хлорелата е зелено едноклетъчно пресноводно водорасло. Тя има особена клетъчна структура: стените на клетките й са изградени от 3 пласта. Те са изключително здрави и много сигурно пазят ядрото й. Средната обвивка на клетката е най-здрава и се състои от целулоза. Външната й обвивка е от полимерен каротиноид и отстранява токсините, т.е неутрализира действието на отровните вещества. Освен това в хлорелата има висока концентрация на нуклеинови киселини, много белтъчини, витамини и микроелементи.

Здравословни ползи:
Детоксикация от тежки метали
Ако имате от старите живачни пломби в зъбите си, били сте ваксинирани или сте изложени на радиация, може да имате тежки метали, които са се наслоили в тялото. Важно е за цялостното ви здраве и уелнес да бъдете активни в детоксикацията на метали и токсини. Един от най-важните здравни ползи на хлорелата е, че се омотова около „инатливи” токсини като олово, кадмий, живак и уран, и възпрепятства тяхната резорбция. Редовната консумация на хлорела помага да се предпазим от тяхното натрупване, съветват специалистите.

Детоксикация след химиотерапия
Лъче- и химиотерапията са най-честите форми на лечение на раковите заболявания. Всеки, който е бил подлаган на един от двата метода на лечение или има своите познати и приятели, които се подлагат на тях, знае за последиците от прилагането им. Високите нива на хлорофила в хлорелата са доказани, че предпазват организма, като премахват радиоактивните частици.

Подпомага имунната система
Хлорелата подпомага здравия отговор на имунната система, сочи проучване през 2012 г. на пациенти, които в продължение на 8 седмици са вземали хранителната добавка.

Загуба на тегло
Да отслабнете е трудно, особено с напредването на възрастта. Учените казват, че приемът на хлорела се проявява в значимо намаляване на процента телесна мазнина, концентрация на холестерол в серума и много добри нива на кръвната глюкоза. Ползите на хлорелата са, че помагат да се подобри активността на хормоните, свързани с метаболизма, циркулацията, което води и до по-голям приток на енергия.

Изглеждате по-млади
Хлорелата може да забави процесът на стареене, сочи още проучването. Приемът на хлорела намалява т.нар оксидативен стрес и неправилна диета. Тя повишава още нивата на витамин А, С и на антиоксиданта глутатион, който елиминира свободните радикали и така предпазва клетките от остаряване. Така тя ви прави да изглеждате по-млади.

Холестерол
Диабет от тип-2 и висок холестерол са две от сериозните хронически болести, с които много хора днес са принудени да живеят. Години на неправилно хранене, стрес и липса на сън са довели до една от тези две диагнози. Хлорелата намалява т.нар лош холестерол и високите нива на кръвната захар.

Съдържание:
Хлорела на прах (Chlorella pyrenoidosa), извлечена чрез BCW*

Broken Cell Wall (BCW) е процес на смилане при специални условия за минимизиране на топлината и светлината. Използването на този процес спомага за ускоряване на абсробацията на хлорела от организма.

Хранителни стойности на 100 гр
Енергия: 358 kcal
Протеини: 50-65 гр
Мазнини: 5-10 гр
Фибри: 2-5 гр
Хлорофил: 2-4 гр
Минерали: 507 гр
Йод: 50 μg (33.3% от ППД*)

*ППД - препоръчителна дневна доза.

Начин на употреба:
2 гр (1 чаена лъжичка) 2 пъти дневно.

Приемайте в комбинация с кисело мляко, сок или друга течност. Разбърква се и се консумира веднага. Може да се използва като добавка към шейкове и смутита.

Дехидратиран продукт. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Не е подходящ за деца. При бременност и кърмене се консултирайте със специалист преди употреба.

Опаковка: 100 гр

ХАЛОТЕРАПИЯ, АРОМАТЕРАПИЯ, ПРЕЧИСТВАНЕ И ЙОНИЗИРАНЕ НА ВЪЗДУХА
Солни лампи и свещници
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!
ДУХОВНО И ФИЗИЧЕСКО ЗДРАВЕ, СПОРТ, МЕДИТАЦИЯ
Книги
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!