Зелен ечемик на прах, Здравна Академия, 500 гр

28,99 лв.
  • Марка: Здравна Академия
  • Кат. номер: 17514
+ -
Купи
Моля, изберете:

Зелената ечемична трева на прах на "Здравна Академия" е преминала през лабораторни изследвания. Изсушена часове след събирането. Произведена изцяло в Полша.

- 100% натурален продукт
- Зелена ечемична трева на прах
- Натурален източник на хлорофил
- Без неприятни миризми
- Подходящ за възрастни и деца


Ечемикът е една от първите култури засявана от човечеството. Това е станало в района на Плодородния полумесец - район с относително изобилие от вода и районите около река Нил в североизточна Африка.

Най-ранните археологически доказателства за употребата на хората на див ечемик идват от епипалеолитния паметник Охало, намиращ се в южния край на Галилейското езеро. Останките са датирани около 8500 г. пр. Хр.

Японците използват зелената ечемична трева за приготвяне на напитка наречена "Aojiru". Ечемичените листа на прах могат да бъдат намерени в редица форми - на прах, таблетки и други.

Зеленият ечемик на "Здравна Академия" е преминал през лабораторни изследвания. Изсушен часове след събирането. Произведен изцяло в Полша.

Здравословни ползи:
Зеленият ечемик се използва от дълбока древност за пречистване на организма, отслабване, алкализиране на организма, поддържане на имунитета и доброто здраве на кръвоносната система и сърцето, за подпомагане на перисталтиката на червата.

Зелената ечемична трева на прах се отличава с:
- Високо съдържание на хлорофил, чийто строеж е подобен на този на хемоглобина;
- Високо съдържание на диетични фибри - разтворими и неразтворими;
- Високо съдържание на витамини - чаша сок от ечемична трева съдържа толкова витамини, колкото цяла глава броколи. Особено високо е съдържанието на витамини от В групата, а също и на С и Е;
- Високо съдържание на лесно усвоими белтъчини и екзогенни аминокиселини (такива, които организмът не може да произведе сам): глутаминова киселина, аспарагинова киселина, аланин, левцин, лизин, пролин, фенилаланин;
- Съдържа фолиева киселина (витамин В9);
- Високо съдържание на антиоксиданти;
- Богато съдържание на минерали: калий, селен, магнезий, манган, желязо, калций, цинк;

Съдържание:
Зелен ечемик на прах.

Хранителни стойности на 100 гр
Енергия: 253 kcal
Усвоими въглехидрати: 3.4 гр
Целулоза: 39 гр
Мазнини: 5 гр
Протеини: 29 гр
Натрий: 0.05 гр
Витамин А: 11833 mcg
Фолиева киселина: 1305 mcg
Хлорофил: 982 mcg

Начин на употреба:
Разтворете 1-2 чаени лъжички зелен ечемик на прах в чаша хладка вода, сок, кисело мляко или друга течност. Най-добре е да се приема 30 мин. преди хранене. Не е препоръчително да се смесва с горещи течности - може да загуби част от полезните си свойства.

Съхранявайте на сухо място в плътно затворена опаковка!

Опаковка: 500 гр

ХАЛОТЕРАПИЯ, АРОМАТЕРАПИЯ, ПРЕЧИСТВАНЕ И ЙОНИЗИРАНЕ НА ВЪЗДУХА
Солни лампи и свещници
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!
ДУХОВНО И ФИЗИЧЕСКО ЗДРАВЕ, СПОРТ, МЕДИТАЦИЯ
Книги
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!