Тахан от черен сусам, Balcho, 340 гр

8,19 лв.
  • Марка: Balcho
  • Кат. номер: 17575
+ -
Купи
Моля, изберете:

Таханът от черен сусам е изключително богат на протеини, съдържа сериозен брой естествени антиоксиданти, отличен източник на калций.

Черният сусам, подобно на широко използваните в западната кухня бели сусамови семена, са ароматни и богати на минерали.

Черните семена на сусама са отлична, лека закуска и имат своето място в нашата кухня. Поради богатия си вкус, семената се използват в различни печива. В родината си Индия, черните семена на сусама са основна съставка на сусамови топки, масло и се използват в много къри-подобни ястия.

Полезни свойства на Тахана от черен сусам:
Таханът от черен сусам е изключително богат на протеини. Тези протеини играят важна роля в растежа на човека, подпомагат функционирането на метаболизма и храносмилателната система, а също така са богати на аминокиселини.

Таханът от черен сусам съдържа сериозен брой естествени антиоксиданти като сезамин, сезамол и сезамолин. Тези вещества успешно се борят със свободните радикали в организма ни, забавят стареенето и намаляват риска от онкологични заболявания.

Таханът от черен сусам е отличен източник на калций, което го прави много полезен продукт за хора страдащи от остеопороза и други заболявания на костите.

Сусамовият тахан е признат от народната медицина като еликсир и балсам за стомашно-чревния тракт. Много е подходящ както за деца, така и за възрастни. Причината е високото съдържание на калций, който стабилизира костите на подрастващите и намалява разреждането на калция в костите при възрастните. Изключително подходящ е за бременни жени, кърмачки и всички активно спортуващи и водещи здравословен начин на живот.

Сусамовият тахан е подходяща храна за първата половина на деня и особено преди тежко физическо натоварване, тъй като зарежда с енергия за поне 3 часа. Той спомага за повишаване на съпротивителните сили на организма и допринася за цялостно благосъстояние и добро здраве.

Съдържание:
Небелен, смлян, черен сусам. Без термична обработка!

Съдържа алергени - сусам. Може да съдържа следи от други ядки и семена.

Хранителни стойности на 100 гр
Енергийност: 610 Kcal;
Мазнини - 50 гр
от които наситени - 7 гр
Възглрхидрати - 23 гр
от които захар - 1 гр
фибри - 12 гр
Протеини - 18 гр
Сол - 0 гр

Начин на употреба:
За директна консумация

Опаковка: 340 гр

ХАЛОТЕРАПИЯ, АРОМАТЕРАПИЯ, ПРЕЧИСТВАНЕ И ЙОНИЗИРАНЕ НА ВЪЗДУХА
Солни лампи и свещници
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!
ДУХОВНО И ФИЗИЧЕСКО ЗДРАВЕ, СПОРТ, МЕДИТАЦИЯ
Книги
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!