Органично кокосово мляко, Сесил Органик, 400 мл.

5,19 лв.
  • Марка: Бурел
  • Кат. номер: 17608
+ -
Купи
Моля, изберете:

Редовната консумация на кокосово мляко е изключително полезна за здравето. Кокосовото мляко заздравява имунитета и подобрява работата на сърцето.

Кокосовото мляко може да се получи по два начина – от още незрелите плодове или когато ядката вече се е оформила. Първият се използва най-вече в страните на Южна Америка, а вторият в Югоизточна Азия – откъдето са и продуктите, които могат да се намерят в българските магазини. Самата технология е изключително проста – кокосовата ядка се пресова, първо само механично, а след това още два-три пъти след загряване в топла вода. Получава се по-гъста и по-рядка ароматна течност, която обикновено се смесва и накрая се разрежда с вода, докато достигне консистенцията на мляко. Вкусът също е почти идентичен, но по-сладък и с характерния аромат на кокос.

Полезни свойства:
Подсилва имунната система
В състава на кокосовото мляко влизат: лауринова и капринова киселина и антимикробни липиди. Те притежават антибактериални, антигъбични и антивирусни свойства.

Организмът ни превръща лауриновата киселина в монолаурин, който стимулира имунната система. Монолауринът може да се бори с вирусите и бактериите, причина за появата на херпеси и грип.

Кокосово мляко за здраво сърце
Средноверижните наситени мастни киселини в кокосовото мляко унищожават бактериите, образуващи плака в артериите и помагат за по-доброто общо здраве на сърдечно-съдовата система.

Кокосово мляко при високо кръвно
При редовна консумация млякото от кокос е особено полезно за борбата с високото кръвно налягане. То намалява значително систоличното напрежение и благодарение на електролитите, които съдържа, може да държи кръвното под контрол, както и правилното функциониране на жлезите. Основен причинител на високото кръвно е солния дисбаланс в организма, а кокосовата вода със своите минерали помага за регулацията му.

Кокосово мляко за бебета и деца
Според специалисти, кокосовото мляко може да бъде пълноценен заместител на изкуственото мляко за бебета, защото точно като майчината кърма, съдържа лауринова киселина. Тъй като е натурално стерилно и силно наподобява човешката кръвна плазма по съдържание, може да се ползва и като неин заместител в екстремни ситуации.

Полезни вещества:
Хранителна информация за 100 гр. продукт:
Витамин C - 2.8 мг
Калций - 16 мг
Желязо - 1.6 мг
Магнезий - 37 мг

Други вещества:
Енергия - 871 kJ/208 kCal
Протеини – 2.1 гр
Въглехидрати - 3.4 гр
Мазнини - 22 гр
от които наситени - 19.3 гр
Фибри – 1.4 гр
Натрий - 20 мг

Съдържание:
Био кокос 55%, вода 45%

Начин на употреба:
За директна консумация или като съставна част от рецепти за бисквити, торти, сладолед и други ястия.

След отваряне, съхранявайте останалото съдържание в хладилник, добре затворено в стъклена бутилка или буркан. Използвайте в рамките на 2 дни.

Опаковка: 400 мл.

ХАЛОТЕРАПИЯ, АРОМАТЕРАПИЯ, ПРЕЧИСТВАНЕ И ЙОНИЗИРАНЕ НА ВЪЗДУХА
Солни лампи и свещници
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!
ДУХОВНО И ФИЗИЧЕСКО ЗДРАВЕ, СПОРТ, МЕДИТАЦИЯ
Книги
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!