БРАШНО ОТ РОЖКОВ
Брашното от рожков е био продукт и често е определян като заместител на шоколада, според някои и на какаото. Трети твърдят, че има вкус на нещо много познато, но им е трудно да определят на какво точно. Независимо от това дали прилича на някакъв друг продукт или на себе си, рожков съдържа много полезни вещества.
Освен това е много по-малко калорично от какаото – брашното от рожков има с около 60% по-малко калории. Съдържа много калций, витамин A, B1, B2, магнезий.
Растението представлява дърво, което започва да ражда плодове чак след шестата година. Наричат се рожкови шушулки. Рожковото дърво е вечно зелено.
Шейк с рожков
Необходими продукти:
½ ч.ч ядки по ваш вкус, ванилия, мед, 3 с.л брашно то рожков, вода, 4 банана
Начин на приготвяне:
Бананите трябва да се нарежат на парчета, слагате с останалите продукти в блендер и разбивате хубаво. Всички продукти могат да бъдат заменяни.
Съставки: брашно от рожков.
Съхранение: Да се съхранява в сухи и проветриви помещения, далеч от слънчева светлина при стайна температура (220С).
Употреба: За влагане в храни.
Хранителни стойности на 100 гр продукт:
Енергийни стойности: 1574 kj/376 kcal
Въглехидрати: 77,1 гр
от които захари: 31,4 гр
Мазнини: 0,4 гр
Белтъчини: 5,1 гр