ГОДЖИ БЕРИ
Годжи Бери е едно от най-ценните лечебни растения в света и спада към така наречените СУПЕРХРАНИ. Тези плодове се отглеждат в Тибет и монголските Хималаи. Лициумът, който се съдържа в Годжи бери е най-мощният антиоксидант, който познаваме. За Годжи бери се смята, че предпазва черния дроб, спомага зрението, стимулира имунитета, подобрява кръвообращението и изключително много помага при отслабването. Тези плодове са пълноценен източник на протеин, съдържащ 18 аминокиселини, 8 от които незаменими. Те съдържат и много минерали като цинк, желязо, мед, селен, калций и фосфор.
Съставки: сушен плод от годжи бери.
Съхранение: Да се съхранява в сухи и проветриви помещения далеч от слънчева светлина при стайна температура (220С).
Употреба: За директна консумация.
Произход: Китай.
Хранителни стойности на 100 гр продукт:
Енергийни стойности: 99 kj/23,7 kcal
Въглехидрати: 5,9 гр
от които захари: 3,7 гр
Мазнини: 0,3 гр
от които наситени мастни киселини: 0,18 гр
Белтъчини: 10 g
Сол: 0,022 гр