Какао сурово на зърна, 100 гр, Бизнес къща

4,99 лв.
  • Кат. номер: 18125
+ -
Купи
Моля, изберете:

СУРОВИ КАКАОВИ ЗЪРНА

Какаовите зърна са били толкова почитани от маите и ацтеките, че те са ги ползвали като разменна единица вместо злато. Ацтеките са го наричали "yollotl eztli", което означава "най-ценното" или "кръвта на сърцето". Какаото поддържа здрава кардиоваскуларна система, отваря сърцето, връща ни към нашето естествено състояние на възприятията. 

Какаото е нещо средно между храна и мощно и полезно лекарство. Суровото какао е една от най-добрите супер храни в природата, което се дължи на неговия минерален състав и широк набор от уникални качества. Какаото съдържа най-висока концентрация на антиоксиданти от която й да е храна в света. Антиоксидантите ни зашитават срещу свързаните с възрастта здравословни състояния и болести. Те осигуряват защита на нашата ДНК от увреждане от свободните радикали.

Какаото е източник номер 1 на магнезий. Магнезият поддържа сърцето, увеличава умствените способности, причинява силна перисталтика, отпуска мускулите, увеличава гъвкавостта, помага за изграждането на здрави кости и алкализира.

Друга ценна съставка на какаото е желязото. То е критичен минерал в храненето. Желязото е част от белтъка носител на кислород, наречен хемоглобин, който поддържа кръвта и се бори с анемията.

Какаото съдържа още Хром, Манган, Цинк, Мед, Витамин С, Омега-6 мастни киселини, Фенилетиламин, Анандамид, Триптофан, Серотонин, Фибри.

Интересен въпрос за какаото е Дали съдържа кофеин? Какаото е бедно на кофеин. Какаото е богат източник на теобромин, близък по химичен състав и метаболит до кофеина. Теоброминът, подобно на кофеина, принадлежи към химична група, позната като ксанти алкалоиди. Шоколадовите продукти съдържат някакъв кофеин, но не и достатъчно, за да се обясни влечението, пристрастяването и въздействията на шоколада.

Съставки: био какаови зърна.

Съхранение: Да се съхранява в сухи и проветриви помещения, далеч от слънчева светлина при стайна температура (220С).

Употреба: За директна консумация. 

 

ХАЛОТЕРАПИЯ, АРОМАТЕРАПИЯ, ПРЕЧИСТВАНЕ И ЙОНИЗИРАНЕ НА ВЪЗДУХА
Солни лампи и свещници
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!
ДУХОВНО И ФИЗИЧЕСКО ЗДРАВЕ, СПОРТ, МЕДИТАЦИЯ
Книги
ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!