ЛЕНЕНО БРАШНО
Брашното е направено от смления експелер от пълнозърнето ленено семе, който остава след производството му чрез студено пресоване. Лененото брашно е полезна и ценна храна, богата на витамини и минерали, богато на фибри, магнезий, цинк, витамини от В група, витамини Е и А. ПОДХОДЯЩ ЗА ДИАБЕТИЦИ.
Съставки: Нискомаслено, пълнозърнесто ленено брашно.
Съхранение: Да се съхранява на сухи и проветриви помещения, далеч от слънчева светлина при стайна температура (220С).
Употреба: За влагане в храни.
Хранителни стойности на 100 гр продукт:
Енергийни стойности: 1875 kj/448 kcal
Мазнини: 42,1 гр
от които наситени мастни киселини: 3,9 гр
Въглехидрати: 2 гр
от които захари: 5 гр
Белтъчини: 17,2 гр
Сол: 0,03 гр