ЯБЪЛКОВО БРАШНО
Ябълковото брашно е получено при смилането на изсушени ябълкови пресовки. Богато е на фибри, пектин и много витимини. Не съдържа глутен. Използва се като добавка към други брашна, за хлябове и сладкиши. След влагането му в тестото, потъмнява и може да се използва като оцветител на сладкишите. Спомага на стомашната перисталтика, намалява холестерола и токсините в организма.
ПОДХОДЯЩ ЗА ДИАБЕТИЦИ. Без ГМО.
КЕКС С ЯБЪЛКОВО БРАШНО И ЛИМЕЦ
Продукти:
250 гр. брашно от лимец
250 гр. ябълково или шипково брашно
70мл. зехтин
450 мл. хладка или леко топла вода
350гр. кафява захар
1 с.л. хлебна сода
1 с.л. канела
½ с.л. джинджифил ванилия
70 гр. слънчогледово семе
30 гр. маково семе
Начин на приготвяне:
В купа се смесват зехтина, хладката вода и кафявата захар. Нужно е да бъркате получената смес, докато захарта се разтопи напълно.
Разтворете содата за хляб в няколко супени лъжици вода и добавете течността към горната смес.
След това добавете брашното от лимец, ябълковото брашно, маковото семе и слънчогледа. Получилата се смес трябва да е гъста, но да може лесно да се оформя. Разпределете я в тава, като на дъното е добре да сложите хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна при 180°С за около 35 минути.
Съставки: 100% смляна и изсушена ябълкова пресовка.
Съхранение: Да се съхранява в сухи и проветриви помещения, далеч от слънчева светлина при стайна температура (220С).
Употреба: За влагане в храни.
Хранителни стойности на 100 гр
Енергийни стойности: 176 kj/42 kcal
Въглехидрати: 5,6 гр
Мазнини: 0,1 гр
Белтъчини: 0,4 гр