BHRINGARAJ - чай при косопад, Everest Ayurveda

BHRINGARAJ - чай при косопад, Everest Ayurveda

11.99 лв.
Производител: Everest Ayurveda
Видяно 251 пъти

  • Curcuma longa спомага за поддържане на здрава кожа на скалпа и състоянието на косата
  • Подобрява оптималното функциониране на черния дроб
  • Centella asiatica подкрепя периферната циркулация и кръвоснабдяването на кожата
  • Terminalia bellirica има благоприятен ефект върху дейността на храносмилателния тракт
  • Засилва функцията на черния дроб и усилва имунната система

 

Начин на приготвяне:

Поставете една чаена лъжичка от билковата смес (2 g) да ври в продължение на 3-5 минути или запарете в 250 мл вода поне 10 минути. Билките за подпомагане на черен дроб, далак, функционирането на стомаха, храносмилателната система и абсорбирането е желаталено да се приемат по време на хранене. Препоръчителна доза 2-3 чаши на ден.

 

Употреба:

Хималайските билки традиционно се варят в продължение на 3 до 5 минути, в случай че те служат като средство за оптимизиране на психическите и телесни функции. Така отварата има по-силен ефект, по-мек вкус и благотворно влияние върху нашето храносмилане, което позволява правилното усвояване на полезните екстракти на Хималайските билки. Чаят се консумира като част от ежедневния ни режим на прием на течности, за период до възстановяване на съответните функции на организма. Ако правите билкова терапия, чаят може да се използва за период от 1 до 3 месеца, в съответствие с дневната доза, посочена на етикета. Направете една седмица пауза след завършването на всяка кутия чай.

 

Препоръчително е да се приемат максимум два вида чай едновременно. За намаляване на симптомите при общи заболявания, в случай на психичен и телесен дисбаланс, могат да се включат повече видове чай в дневния или седмичен режим. В такъв случай, чайовете се пият отделно с един час интервал. Когато чаят се пие като стимулиращо или поддържащо средство, може да се приема за неопределен период. За оптимален ефект, чаят се консумира топъл и преди хранене. Специфичният вкус на всеки чай е част от неговия терапевтичен ефект и съответства на Аюрведичните свойства на шестте вкуса. В тази връзка не се препоръчват подсладители.