BIHARI - Детски билков чай за спокоен сън, Everest Ayurveda

BIHARI - Детски билков чай за спокоен сън, Everest Ayurveda

11.99 лв.
Производител: Everest Ayurveda
Каталожен номер: 7542
Видяно 11 пъти

 

  • Аleriana officinalis помага за лесно заспиване
  • Спомага за обща релаксация и добра почивка
  • Withania somnifera подобрява умствената релаксация и най-вече усещането за благополучие

 

Състав: valeriana officinalis, withania somnifera, apium graveolens, centella asiatica, tinospora cordifolia, glycyrrhiza glabra, ocimum basilicum

 

Начин на приготвяне: Поставете една чаена лъжичка от билковата смес (2 g) да ври в продължение на 3-5 минути или запарете в 250 мл вода за поне 7 минути. Билките, които спомагат за отпускане и добър сън, е най-добре да се използват 1 час преди лягане. Препоръчителна доза 2-3 чаши на ден.

 

Употреба:

Хималайските билки традиционно се варят в продължение на 3 до 5 минути, в случай че те служат като средство за оптимизиране на психическите и телесни функции. Така отварата има по-силен ефект, по-мек вкус и благотворно влияние върху нашето храносмилане, което позволява правилното усвояване на полезните екстракти на Хималайските билки. Чаят се консумира като част от ежедневния ни режим на прием на течности, за период до възстановяване на съответните функции на организма. Ако правите билкова терапия, чаят може да се използва за период от 1 до 3 месеца, в съответствие с дневната доза, посочена на етикета. Направете една седмица пауза след завършването на всяка кутия чай.

 

Препоръчително е да се приемат максимум два вида чай едновременно. За намаляване на симптомите при общи заболявания, в случай на психичен и телесен дисбаланс, могат да се включат повече видове чай в дневния или седмичен режим. В такъв случай, чайовете се пият отделно с един час интервал. Когато чаят се пие като стимулиращо или поддържащо средство, може да се приема за неопределен период. За оптимален ефект, чаят се консумира топъл и преди хранене. Специфичният вкус на всеки чай е част от неговия терапевтичен ефект и съответства на Аюрведичните свойства на шестте вкуса. В тази връзка не се препоръчват подсладители.